lördag 2 juli 2016

Veckans datorverkstad

Den senaste veckan har jag förberett för ett datorbyte. Min stationära - en stor svart låda byts ut mot en smidig bärbar, med extra skärm. Med bara ett klumpigt missöde, jag stängde av strömmen när jag skulle stänga kopplingen till internet har det gått bra.

Efter en del trixande kunde jag återställa de filer (bilder) som försvann när jag bröt strömmen vid filöverföring till ny disk.

Emellanåt överansträngde jag hjärncellerna svårt när det inte blev som tänkt. Men det som brister i kunskap kompenserar jag med envishet "DET SKA GÅ". Och visst fick jag till det, riktigt bra till och med!  Programmen fungerar, inte ens flytten av Lightroom krånglade och diverse konton är uppdaterade.

En sak jag inte fattat är hur jag ska komma åt ett spel jag köpt via Steam. Det problemet tänkte jag att sonen kan hjälpa mig med.

Ps Men skam den som ger sig, nu har jag mina 3 spel inlagda. Nog känner jag mig lite mallig, och sonen slipper trassla bland mina noteringar med användarnamn, lösenord och olika mailkonton. Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar