söndag 1 mars 2015

Skeppsholmen

Inlagt i bloggen 22 mars. Den 1 mars gjorde vi en tidig utflykt till Skeppsholmen, promenerade runt i snålblåsten, fotade lite och avslutade med en härlig buffélunch på Moderna Museets restaurang.

Vi gick från T-centralen, och i Kungsträdgården står som vanligt Karl XII och i dag pekar han på Svenska Handelsbankens hus.Mycket svarta molnigt men några strimmor solljus bryter fram i en glipa mellan molnen.Utanför museet finns en stor spindelskulptur som installerades för drygt en månad sedan, konstnären är Louise Bourgeois och skulpturen kallas MAMAN. Jag har på fotot siktat in mig på spindelns ”mage” där det syns ett antal ägg.
De färggranna skulpturerna Paradiset av Niki de Sainte Phalles står ute i parken. Men den stora kvinnoskulpturen som man kunde gå in i (samma väg de flesta av oss kommer till världen) är inte kvar. Men det var bortåt 40 år sedan och den ansågs osedlig om jag minns rätt.Hem gick vi genom Kungsträdgården igen och besökte Media Markt i Gallerian. Varmt och skönt och så fick jag tillfälle att klämma på foto- och datorprylar, alltid kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar