tisdag 4 mars 2014

Armémuseet och Hedvig Eleonora

Dagen började inte så bra. Värk i ryggen, snudd på korsettdags. Men skam den som ger sig. Efter lunch åkte vi till stan, till Östermalmstorg närmare bestämt. Gick runt i långsam takt och här är en detalj från en port - Artillerigatan 12.


Som gammal astrolog blev jag lite fundersam över ordningen bland zodiakens tecken, från vänster till höger ser vi skorpionen, vattumannen, lejonet, väduren, skytten, tvillingarna, jungfrun, vågen, stenbocken, oxen, fiskarna och kräftan. Och vem är figuren i mitten?

Vi gick in på Armémuseets gård och där höll en person på att fotografera kanoner och fäste en röd ballong i kanonrörets mynning. Personen fotade olika kanoner med ballongen och jag tog en bild på håll.


Så här såg ett antal träd ut, väldigt hårt beskurna till en fyrkantig form. Måste kolla hur de ser ut till sommaren.


Hedvig Eleonora kyrka bjöd skön vila, hade så ont i ryggen att det var svårt att gå. Tacksam över att få sitta i lugn och ro och återhämta mig (och ta några bilder).


1 kommentar:

  1. Fina bilder. De ger mig en längtan till Stockholm, vore roligt att ta en dag där för att bara strosa runt utan stress och kolla på byggnader och folk.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera