onsdag 14 november 2012

Onsdagstema 135 Korsande

Farstanäsbron över Magelungen i närheten av Farsta Gård. Det här är den tredje bron, de två tidigare hade militär betydelse och fortfarande kallas bron ofta för Militärbron.


Fler bidrag på Korsande hittar du här.

9 kommentarer:

 1. Fin träbro som ser ut att vara ett trevligt ställe att promenera på :0)

  SvaraRadera
 2. Snygg bild på Militärbron med korsat räcke och härlig längd! Bra med skuggorna som ger mer liv i bilden!

  SvaraRadera
 3. Fin bro! Den ser nästan ut att vara i skogen men sedan ser man ju vattnet också, så den gör väl nytta också, utöver att vara vacker. Härliga räcken!

  SvaraRadera
 4. Härligt lång träbro som inbjuder till promenader. Tror faktiskt jag gått där nångång för väldigt längesen. Bodde inte långt från Magelungen som barn. Men då kanske det var en annan bro där eller ingen alls :-)

  SvaraRadera
 5. En härlig lång träbro. Ser stabil och tålig ut, bra bygge. :-)
  Tidigare fanns det en liknande träbro ungefär där nya Ågestabron nu finns. Undrar om inte den gamla bron byggdes av någon ingenjörstrupp från militären som du och även Violen skriver om. Det är väl en bit bort söderut, tror jag, från din gångbro/träbro. Då var det trafikljus och enkelriktad trafik över vägbron (detta var under tidigt 70-tal). På den tiden bodde jag själv i förorten Skogås, med cykelavstånd från sjön Magelungen.
  Lustigt att få se gångbron nu igen. :-)

  SvaraRadera
 6. Så fin bild och den påminner mig om att det var väldigt väldigt längesedan jag var i de trakterna. Det får jag ändra på till våren :-)

  SvaraRadera
 7. Snyggt jag gillar broar av alla de slag.

  SvaraRadera
 8. Kan det vara den jag knatade över flera gånger i veckan som liten då jag gick på Farsta ridskola, tro? Vacker bild! :)

  SvaraRadera