söndag 14 oktober 2012

Suring hos Börje

I går var det samling hos Börje för det årliga suringkalaset. Undrar hur många år vi har varit med om denna tilldragelse? Trevliga människor, en del är jag släkt med, andra inte. Surströmmingen är den kulinariska höjdpunkten för en del, andra liksom jag smörjde kråset med revbensspjäll eller fläskkarré.

Härliga dofter sprider sig från köket där Anders trancherar revben och karré.


Mindre läckra dofter (enligt min uppfattning) sprider sig snabbt från sådana här burkar.


Nu ska Börje steg för steg tillreda en suringklämma. Det blir en hel svit bilder, njut ni som kan!

Lägg skivad mandelpotatis på tunnbröd
Toppa potatisen med rensad surströmming
Därefter både gul och röd lök, hackad
Lägg på några klickar creme fraiche
Några tomatskivor fullbordar det hela
Vik ihop, ät och njut!
Tack för en trevlig kväll! Vi gör gärna om det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar