onsdag 8 augusti 2012

Slussen - Mariatorget

Gårdagen var en rolig dag. Isa kom över till oss, vi satt på balkongen och åt lunch, fikade och hade det mysigt i största allmänhet. Senare åkte hon och jag till centrum, gick runt och kollade kläder, väskor, plånböcker och handlade lite (bara nyttiga saker).

Mål för dagens utflykt var Söder Mälarstrand, eller rättare sagt området ovanför. Vi åkte till Slussen och gick sedan upp mot Monteliusvägen där man har en härlig utsikt ut över staden. Men det är branta backar och kullersten på många ställen där den gamla bebyggelsen finns kvar, jobbigt när Rulle ska med. Lennart är hygglig och kör den där det är som brantast.

Stockholm förändras och byggandet av Citybanan med kranar och pråmar är motivet på de flesta av mina bilder.Bastugatans branta kullerstensbacke
Så småningom kom vi ner till Hornsgatan och Bysistorget där jag var för en vecka sedan och åt lunch. Vi valde en annan restaurang och hade precis satt oss till bords när det kom ett rejält skyfall. När vi sedan gick till t-banan duggade det bara lite lätt.

Vi är väldigt nöjda med utflykten och det är riktigt roligt att turista på hemmaplan. Det är så otroligt mycket vi inte har sett, det räcker till många fler turer in till huvudstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar